Laat u informeren door
Straatman Installatietechniek in Groesbeek

Een warm huis is vandaag de dag op verschillende manieren te realiseren. Er zijn meer mogelijkheden dan het aanzetten van de verwarming of het aansteken van de open haard. Veel opties zijn bovendien duurzamer dan een cv-installatie. Zo kan Straatman Installatietechniek een zonneboiler of warmtepomp monteren in uw huis. De aanschaf hiervan scheelt daarbij aanzienlijk op uw energierekening. Laat uw huis vandaag nog isoleren.

Cv-installatie

U wilt altijd kunnen genieten van een warm huis met warm water. Bij het aanleggen of vervangen van een cv-installatie kijkt Straatman Installatietechniek daarom naar uw warmtebehoefte. Hoeveel warm water heeft u bijvoorbeeld nodig? Wat is voor u de ideale kamertemperatuur en hoe bespaart u op energiekosten? Op basis van deze transmissieberekening voorzien we uw woning van het gewenste comfort. We installeren uw centrale verwarming, verleggen verwarmingsbuizen, repareren en renoveren.


Offerte aanvragen

Transmissieberekening

Hoeveel energie kost het om uw slaapkamer of woning te verwarmen? Dat is een belangrijke vraag die mensen zichzelf vaak niet stellen. In veel huizen is geld te besparen op de energierekening. Veel huishoudens lijden warmteverlies door slechte isolatie, enkel glas of mankementen aan de cv-installatie. Een transmissieberekening, of warmteverliesberekening, geeft inzicht in het warmteverlies. We maken een uitgebreide rapportage van de berekening en adviseren u bij de mogelijke verdere cv-installatie of verbouwing. Zo wordt uw huis beter geïsoleerd en bespaart u ook nog eens op toekomstige rekeningen.

Vraag naar de mogelijkheden

Vloerverwarming

Worden de dagen korter en kouder? Hoe prettig is het dan om een verwarmde vloer te hebben in uw bad- of woonkamer? Een ruimte met vloerverwarming voelt sneller warmer en aangenamer aan dan kamers met alleen een cv-verwarming. De gevoelstemperatuur is al hoger wanneer de vloerverwarming op 19 graden staat. Hierdoor bespaart u op den duur energie. Tijdens het installeren van een vloerverwarming legt Straatman Installatietechniek leidingen op het vloeroppervlak die met een eigen circulatiepomp zijn aangesloten op de cv-ketel. Meer informatie? Neem contact op of kom langs in Groesbeek.

Contact opnemen

Installatie zonneboilers en zonnecollectoren

Een milieuvriendelijke manier om de cv-ketel op temperatuur te krijgen is door een zonneboiler aan te schaffen. Zonneboilers worden geïnstalleerd aan de meest zonnige kant van het dak. De boiler is aangesloten op een buffervat waarin het warme water wordt opgeslagen. Wanneer u warm water nodig heeft, neemt u water af uit het buffervat. Omdat u veel minder gebruik maakt van de cv-ketel bij de aanschaf van zonnecollectoren scheelt het aanzienlijk op de energierekening.

Installatie warmtepompen

Steeds meer woningen zijn voorzien van een warmtepomp. Dit is niet voor niets een duurzame manier om u woning en water te verwarmen. De pomp gebruikt energie uit de omgeving als warmtebron en zet dit om in bruikbare warmte. De bronnen zijn bijvoorbeeld (buiten)lucht, grondwater of ventilatielucht. De aanschaf van een warmtepomp levert direct een verschil in energiekosten op.