Gas- en waterleiding installeren in Groesbeek en omstreken

Installaties aanleggen

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen zelf aan de slag bij het aanleggen van een water- of gasleiding. Dat kan en mag uiteraard, maar wij raden het inschakelen van een installateur aan. Straatman Installatietechniek heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van water- en gasleidingen en het installeren van dakgoten en waterafvoeren. Mocht u toch zelf aan de slag gaan, dan hebben wij een aantal tips voor u.

Tips

  • Legt u zelf een gasleiding aan? Laat deze altijd controleren door een vakman. Een kleine fout is al gevaarlijk.
  • Kies voor een warmtepomp als u uw huis op een duurzame manier wilt verwarmen.
  • Schaf zonneboilers en -collectoren aan om kosten te besparen op uw energierekening.
  • Laat uw cv-ketel jaarlijks reinigen. Hiermee verhoogt u de levensduur van uw ketel.
  • Vergeet niet de verwarming te ontluchten. Dit voorkomt een tikkend geluid in de verwarmingsbuizen.
  • Controleer gasleidingen op lekken met een kwast gedoopt in zeepsop. Ontstaan er ergens belletjes of bubbels op de leiding? Bel dan meteen een vakman.

Renovatie of aanleggen dakgoot en regenwaterafvoer

In een land waar gemiddeld 700 mm regen per jaar valt, is een goede dakgoot en regenwaterafvoer geen onnodige luxe. Straatman Installatietechniek werkt met materialen van zink, koper en pvc voor de aanleg of renovatie van uw dakgoot. We werken het meest met zink, een product dat qua duurzaamheid beter is dan de andere materialen.

Vraag naar de mogelijkheden

Installatie waterleiding

Net als gaslekken zijn waterlekkages gevaarlijk en zorgen ze voor onnodige kosten. Bij lekkages vormt zich vocht in de muren en plafonds, wat schimmelvorming en nare geurtjes met zich meebrengt. Voor het aanleggen (of verleggen) van een waterleiding schakelt u Straatman Installatietechniek in. We installeren waterleidingen in woonhuizen en hebben ook de expertise om legionellaveilige warmwaterinstallaties aan te leggen in bijvoorbeeld hotels, restaurants en sportverenigingen.

Installatie gasleiding

Het aanleggen van gasleidingen dient zorgvuldig gedaan te worden. Indien dit niet op de juiste manier gebeurt kunnen er gevaarlijke gaslekken ontstaan. We adviseren dan ook om deze klus altijd door een vakman te laten doen. Straatman Installatietechniek legt niet alleen nieuwe leidingen aan, maar controleert en repareert ook oudere leidingen. 

Voor het controleren van uw gasapparatuur raden we een jaarlijkse controle aan. Een frequente inspectie en goed onderhoud verbeteren het rendement van gasapparatuur.